Parashikimi i zymtë i FMN: Po shkojmë drejt epokës së recesionit

Publikuar më: 27/7/2022, ora 10:20

Parashikimi i zymtë i FMN: Po shkojmë drejt epokës së recesionit

Publikuar më: 27/7/2022, ora 10:20

Ekonomia globale po rrezikon të rrëshqasë në recesion, kjo pasi tre ekonomitë më të mëdha globale kanë mbetur në vend, ndërsa parashikohet për rritje të mëtejshme të inflacionit. Skenari për ekonominë për pjesën e dytë të këtij viti, por edhe për vitin 2023 është edhe më pesimist sesa parashikimi më i fundit, i prillit, bërë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Fondi thekson se në SHBA, Kinë dhe Eurozonë, ekonomia ka shënuar rënie të ndjeshme në tremujorin e dytë të këtij viti dhe kjo është tkurrja e parë për ekonominë globale që nga shpërthimi i pandemisë së koronavirusit në janar të vitit 2020.

Parashikimi i zymtë i FMN: Po shkojmë drejt epokës së recesionit

Publikuar më: 27/7/2022, ora 10:20

Ekonomia globale po rrezikon të rrëshqasë në recesion, kjo pasi tre ekonomitë më të mëdha globale kanë mbetur në vend, ndërsa parashikohet për rritje të mëtejshme të inflacionit. Skenari për ekonominë për pjesën e dytë të këtij viti, por edhe për vitin 2023 është edhe më pesimist sesa parashikimi më i fundit, i prillit, bërë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Fondi thekson se në SHBA, Kinë dhe Eurozonë, ekonomia ka shënuar rënie të ndjeshme në tremujorin e dytë të këtij viti dhe kjo është tkurrja e parë për ekonominë globale që nga shpërthimi i pandemisë së koronavirusit në janar të vitit 2020.