“Paratë e emigrantëve jo vetëm për bukë”, Meçe: Po investohet në pasuri të patundshme

Publikuar më: 29/3/2023, ora 21:52

“Paratë e emigrantëve jo vetëm për bukë”, Meçe: Po investohet në pasuri të patundshme

Publikuar më: 29/3/2023, ora 21:52

Përballë krizës së ndjeshme të çmimeve, remitancat kanë arritur nivelet rekord, duke qenë një ndër financueset kryesore të konsumit dhe ekonomisë. Rekordi i dërgesave të emigrantëve dëshmon për riaktivizimin e një vale të re emigrimi dhe rrjedhimisht pakësimin e popullsisë shqiptare, me boshatisjen e disa qyteteve të vogla.

“Paratë e emigrantëve jo vetëm për bukë”, Meçe: Po investohet në pasuri të patundshme

Publikuar më: 29/3/2023, ora 21:52

Përballë krizës së ndjeshme të çmimeve, remitancat kanë arritur nivelet rekord, duke qenë një ndër financueset kryesore të konsumit dhe ekonomisë. Rekordi i dërgesave të emigrantëve dëshmon për riaktivizimin e një vale të re emigrimi dhe rrjedhimisht pakësimin e popullsisë shqiptare, me boshatisjen e disa qyteteve të vogla.