Pasion i certifikuar, artizania mban gjallë traditën në kostumet popullore

Publikuar më: 28/7/2022, ora 16:36

Pasion i certifikuar, artizania mban gjallë traditën në kostumet popullore

Publikuar më: 28/7/2022, ora 16:36

Të sjellësh në ditët e sotme traditën qindra vjeçare në kostume popullore me elementë autentike dhe etnografike, përveç se kuriozitetit dhe bukurisë, ka edhe vështirësitë e veta. Në Gjirokastrën e UNESCO-s, një artizane prej 20 vitesh restauron dhe qëndis kostumet popullore, duke qenë e vetmja e certifikuar në qytetin e gurtë.

Pasion i certifikuar, artizania mban gjallë traditën në kostumet popullore

Publikuar më: 28/7/2022, ora 16:36

Të sjellësh në ditët e sotme traditën qindra vjeçare në kostume popullore me elementë autentike dhe etnografike, përveç se kuriozitetit dhe bukurisë, ka edhe vështirësitë e veta. Në Gjirokastrën e UNESCO-s, një artizane prej 20 vitesh restauron dhe qëndis kostumet popullore, duke qenë e vetmja e certifikuar në qytetin e gurtë.