Pasuritë e sekuestruara nga SPAK, ish-gjyqtarët Dedja e Selimi kërkojnë t’i lirojnë në Gjykatën e Lartë

Publikuar më: 24/10/2021, ora 16:36

Pasuritë e sekuestruara nga SPAK, ish-gjyqtarët Dedja e Selimi kërkojnë t’i lirojnë në Gjykatën e Lartë

Publikuar më: 24/10/2021, ora 16:36

Dy nga ish-gjyqtarët Kushtetueses e Gjykatës së Lartë, që po hetohen nga SPAK për “fshehje dhe deklarim të rremë të pasurisë” i kërkojnë Gjykatës së Lartë të çlirojë nga sekuestroja disa pasuri të tyre. Në Gjykatën e Lartë kanë “trokitur” ish-kreu i Kushtetueses, Bashkim Dedja dhe ish-anëtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi. Në dy rekurse të veçanta, dy ish-gjyqtarët e shkarkuar nga procesi i vetingut kundërshtojnë vendim e Apelit të Gjykatës së Posaçme, që ngriu pasuri të tyre bazuar në ligjin anti-mafia, me qëllim mos tjetërsimin e tyre.

Pasuritë e sekuestruara nga SPAK, ish-gjyqtarët Dedja e Selimi kërkojnë t’i lirojnë në Gjykatën e Lartë

Publikuar më: 24/10/2021, ora 16:36

Dy nga ish-gjyqtarët Kushtetueses e Gjykatës së Lartë, që po hetohen nga SPAK për “fshehje dhe deklarim të rremë të pasurisë” i kërkojnë Gjykatës së Lartë të çlirojë nga sekuestroja disa pasuri të tyre. Në Gjykatën e Lartë kanë “trokitur” ish-kreu i Kushtetueses, Bashkim Dedja dhe ish-anëtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi. Në dy rekurse të veçanta, dy ish-gjyqtarët e shkarkuar nga procesi i vetingut kundërshtojnë vendim e Apelit të Gjykatës së Posaçme, që ngriu pasuri të tyre bazuar në ligjin anti-mafia, me qëllim mos tjetërsimin e tyre.