Pasurohet flora e vendit, certifikohet epimeda e Alpeve shqiptare

Një tjetër zbulim në florën e Alpeve të Shqipërisë ka marrë certifikim ndërkombëtar.

Bëhet fjalë për një nënlloj të ri endemikë, Epimeda e Alpeve Shqiptare (Epimediumalpinum albanicum), zbuluar kohëve të fundit në rajonin e Kukësit, nga një grup i botanistësh të Fakultetit të Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës dhe te Institutit te Biologjisë të Universitetit të Kopenhagenit në Danimarkë.