PD, nismë për dekomunistizimin. Paralajmëron lustracionin

Publikuar më: 1/8/2022, ora 15:05

PD, nismë për dekomunistizimin. Paralajmëron lustracionin

Publikuar më: 1/8/2022, ora 15:05

U desh debati që hapi Autoriteti i Dosjeve, i cili beson se është emri i ish-Presidentit Ilir Meta në shkresat e ish-Sigurimit të Shtetit, që Partia Demokratike të kthejë në nismë ligjore premtimin e vitit 2017 për dekomunistizimin. Deputetja Orjola Pampuri tha se përmes këtyre ndryshimeve ligjore që shkojnë përtej nismës së PS-së, PD-ja synon ndërgjegjësimin, kujtesën kolektive, ekspozimin dhe ndëshkimin publik të regjimit totalitar komunist.

PD, nismë për dekomunistizimin. Paralajmëron lustracionin

Publikuar më: 1/8/2022, ora 15:05

U desh debati që hapi Autoriteti i Dosjeve, i cili beson se është emri i ish-Presidentit Ilir Meta në shkresat e ish-Sigurimit të Shtetit, që Partia Demokratike të kthejë në nismë ligjore premtimin e vitit 2017 për dekomunistizimin. Deputetja Orjola Pampuri tha se përmes këtyre ndryshimeve ligjore që shkojnë përtej nismës së PS-së, PD-ja synon ndërgjegjësimin, kujtesën kolektive, ekspozimin dhe ndëshkimin publik të regjimit totalitar komunist.