“PDK nuk e donte dorëheqjen e Haradinajt. Ç’ndodh me taksën ndaj Serbisë pas zgjedhjeve?”

Publikuar më: 23/7/2019, ora 23:03

“PDK nuk e donte dorëheqjen e Haradinajt. Ç’ndodh me taksën ndaj Serbisë pas zgjedhjeve?”

Publikuar më: 23/7/2019, ora 23:03

Kanë qenë ditë të rëndësishme këto të fundit për Republikën e Kosvës, pasi Kryeministri Ramush Haradinaj u nis për në Hagë, ku është thirrur sërish për t’u marrë në pyetje në cilësinë e të dyshuarit nga Gjykata Speciale. Në një intervistë dhënë për A2 CNN në dhjetor të vitit të kaluar, Haradinaj është shprehur i vendosur në qëndrimet e tij, sidomos ndaj Serbisë, duke mos pranuar të heqë taksën mbi mallrat serbe që hyjnë në Kosovë, me 100% të vlerës së tyre. Për Enver Bytyçin, ekspert për çështjet rajonale, “I Ftuari” i kësaj të marte te Endri Xhafo, me këtë thirrje të re, Haradinaj po vuan pikërisht pasojat e qëndrimeve të tij, edhe pse akuzat ndaj tij janë sajesa. “Ato që kanë ndodhur në Kosovë gjatë viteve të fundit janë “dejavu” pasi të njëjtat situata, i njëjti presion është përsëritur disa herë dhe i ka ndarë palët politike në dy kampe”, tha Bytyçi.

“PDK nuk e donte dorëheqjen e Haradinajt. Ç’ndodh me taksën ndaj Serbisë pas zgjedhjeve?”

Publikuar më: 23/7/2019, ora 23:03

Kanë qenë ditë të rëndësishme këto të fundit për Republikën e Kosvës, pasi Kryeministri Ramush Haradinaj u nis për në Hagë, ku është thirrur sërish për t’u marrë në pyetje në cilësinë e të dyshuarit nga Gjykata Speciale. Në një intervistë dhënë për A2 CNN në dhjetor të vitit të kaluar, Haradinaj është shprehur i vendosur në qëndrimet e tij, sidomos ndaj Serbisë, duke mos pranuar të heqë taksën mbi mallrat serbe që hyjnë në Kosovë, me 100% të vlerës së tyre. Për Enver Bytyçin, ekspert për çështjet rajonale, “I Ftuari” i kësaj të marte te Endri Xhafo, me këtë thirrje të re, Haradinaj po vuan pikërisht pasojat e qëndrimeve të tij, edhe pse akuzat ndaj tij janë sajesa. “Ato që kanë ndodhur në Kosovë gjatë viteve të fundit janë “dejavu” pasi të njëjtat situata, i njëjti presion është përsëritur disa herë dhe i ka ndarë palët politike në dy kampe”, tha Bytyçi.