PE miraton rezolutën: Ujdia finale Kosovë-Serbi me njohjen reciproke në qendër

Publikuar më: 6/7/2022, ora 18:56

PE miraton rezolutën: Ujdia finale Kosovë-Serbi me njohjen reciproke në qendër

Publikuar më: 6/7/2022, ora 18:56

Parlamenti Europian miratoi rezolutën për Kosovën të përpiluar nga raportuesja, Viola von Cramon. Në të thuhet se marrëveshja përfundimtare mes Prishtinës dhe Beogradit duhet të bazohet në njohje të ndërsjellë. Raporti u miratua me 469 vota pro, 96 kundër dhe 72 abstenim, pa rrëzuar asnjërin prej amendamenteve të propozuara. Kjo është hera e parë që njohja reciproke konfirmohet si qëllimi final i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë në një dokument të institucioneve kryesore të Unionit Europian.

PE miraton rezolutën: Ujdia finale Kosovë-Serbi me njohjen reciproke në qendër

Publikuar më: 6/7/2022, ora 18:56

Parlamenti Europian miratoi rezolutën për Kosovën të përpiluar nga raportuesja, Viola von Cramon. Në të thuhet se marrëveshja përfundimtare mes Prishtinës dhe Beogradit duhet të bazohet në njohje të ndërsjellë. Raporti u miratua me 469 vota pro, 96 kundër dhe 72 abstenim, pa rrëzuar asnjërin prej amendamenteve të propozuara. Kjo është hera e parë që njohja reciproke konfirmohet si qëllimi final i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë në një dokument të institucioneve kryesore të Unionit Europian.