Pedagogët: Dialog me Ramën pas anulimit të ligjit

Peticioni i firmosur nga 51 pedagogë të Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë i përshkallëzon më tej kërkesat e protestuesve kundër qeverisë për arsimin e lartë.

Ndërkohë që Kryeministri Rama kërkon me ngulm dialog me studentët, pedagogët propozojnë 5 pika të tjera që i hapin rrugë dialogut dhe reformimit të arsimit të lartë. Por në peticion bie në sy pika 3, ku pedagogët propozojnë ngritjen e një strukture të quajtur Këshilli i Emergjencave, që do të garantojë dialogun me të gjithë përfaqësuesit, përfshirë edhe studentët.

Por diskutimi për daljen nga kriza, sipas pedagogëve, mund të bëhet vetëm pas abrogimit të ligjit.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë