Pedagogët ultimatum qeverisë: Anulo ligjin – A2

Pedagogët ultimatum qeverisë: Anulo ligjin

Ashtu si studentët, edhe stafet akademike paralajmërojnë bojkot të mësimit pas 7 janarit. 51 pedagogë të Fakultetit Histori-Filologji kërkojnë ngritjen e këshillit të emergjencës për hartimin e ligjit të ri të arsimit të lartë.

Në peticionin e firmosur prej tyre, pedagogët sqarojnë se ligji aktual, i kundërshtuar që në fillimet e tij, nuk siguron autonomi të universiteteve, transparencë, cilësi të mësimdhënies dhe as kushte për studentët.