Pensionet e emigrantëve, Italia miraton planin për 10 vite me fond 136.5 milionë euro

Publikuar më: 29/12/2021, ora 17:42

Pensionet e emigrantëve, Italia miraton planin për 10 vite me fond 136.5 milionë euro

Publikuar më: 29/12/2021, ora 17:42

Qeveria italiane ka gati një buxhet prej 136.5 milionë euro për pensionet e emigrantëve shqiptar. Buxhetimi do të nis në vitin 2023, dhe parashikohet një plan 10-vjeçar zbatimi. Vendimi i Italisë përgëzohet nga shoqatat e emigrantëve, por sërish fondi nuk mjafton për të mbuluar të gjithë pensionistët.

Pensionet e emigrantëve, Italia miraton planin për 10 vite me fond 136.5 milionë euro

Publikuar më: 29/12/2021, ora 17:42

Qeveria italiane ka gati një buxhet prej 136.5 milionë euro për pensionet e emigrantëve shqiptar. Buxhetimi do të nis në vitin 2023, dhe parashikohet një plan 10-vjeçar zbatimi. Vendimi i Italisë përgëzohet nga shoqatat e emigrantëve, por sërish fondi nuk mjafton për të mbuluar të gjithë pensionistët.