Për herë të parë në 20 vite, euro dhe dollari kanë vlerë të njëjtë këmbimi

Publikuar më: 12/7/2022, ora 15:26

Për herë të parë në 20 vite, euro dhe dollari kanë vlerë të njëjtë këmbimi

Publikuar më: 12/7/2022, ora 15:26

Për herë të parë në dy dekada, vlera e këmbimit mes euros dhe dollarit amerikan është thuajse e njëjtë. Dy monedhat e njohura janë më pak se një cent larg barazisë së plotë në tregjet ndërkombëtare. Në kursin e këmbimit të publikuar nga Banka e Shqipërisë për ditën e martë, dollari amerikan nga euro ka një diferencë vetëm 0.06 lekë. Që prej fillimit të 2022, monedha europiane ka rënë me thuajse 15 për qind.

Për herë të parë në 20 vite, euro dhe dollari kanë vlerë të njëjtë këmbimi

Publikuar më: 12/7/2022, ora 15:26

Për herë të parë në dy dekada, vlera e këmbimit mes euros dhe dollarit amerikan është thuajse e njëjtë. Dy monedhat e njohura janë më pak se një cent larg barazisë së plotë në tregjet ndërkombëtare. Në kursin e këmbimit të publikuar nga Banka e Shqipërisë për ditën e martë, dollari amerikan nga euro ka një diferencë vetëm 0.06 lekë. Që prej fillimit të 2022, monedha europiane ka rënë me thuajse 15 për qind.