Përdorimi i kripës, mbi normë. ISHP, paketë masash dhe taksa për uljen e konsumit

Publikuar më: 29/10/2021, ora 16:00

Përdorimi i kripës, mbi normë. ISHP, paketë masash dhe taksa për uljen e konsumit

Publikuar më: 29/10/2021, ora 16:00

Shqiptarët e konsumojnë kripën dy deri tri herë më shumë se normat e lejuara. Vlerësimi i situatës është bërë nga ekspertë të shëndetit publik, të cilët theksojnë se edhe fëmijët janë përdorues të lartë të kripës, produkt që marrin jo vetëm nga ushqimet e gatuara, por edhe ato të gatshme, si patatinat dhe produktet e tjera të paketuara. Alban Ylli, autor i studimit thotë se Instituti i Shëndetit Publik ka gati paketën e propozimeve ndaj Ministrisë së Shëndetësisë dhe institucioneve të tjera për mënyrën sesi të reduktohet konsumimi i kripës në popullsinë shqiptare.

Përdorimi i kripës, mbi normë. ISHP, paketë masash dhe taksa për uljen e konsumit

Publikuar më: 29/10/2021, ora 16:00

Shqiptarët e konsumojnë kripën dy deri tri herë më shumë se normat e lejuara. Vlerësimi i situatës është bërë nga ekspertë të shëndetit publik, të cilët theksojnë se edhe fëmijët janë përdorues të lartë të kripës, produkt që marrin jo vetëm nga ushqimet e gatuara, por edhe ato të gatshme, si patatinat dhe produktet e tjera të paketuara. Alban Ylli, autor i studimit thotë se Instituti i Shëndetit Publik ka gati paketën e propozimeve ndaj Ministrisë së Shëndetësisë dhe institucioneve të tjera për mënyrën sesi të reduktohet konsumimi i kripës në popullsinë shqiptare.