Përkujtimi i Holokaustit, kancelarja Merkel për herë të parë në Aushvic

Angela Merkel vizitoi për herë të parë kampet e përqendrimit të Aushvic, në 14 vite si kancelare e Gjermanisë. Regjimi nazist torturoi dhe vrau miliona persona, pjesa më e madhe e të cilëve ishin hebrenj.