Përkujtohet Holokausti, plani i paqes i Trump dhe përhapja e koronavirusit

Bota iu rikthye edhe një herë kapitullit më të errët të historisë së saj, në 27 janar. Është koha kur të gjithë ndalen dhe refektojnë mbi pasojat e urrejtjes, kostos së indiferencës dhe nevojës për kujtesë. Çlirimi i kampit famëkeq të Aushvicit nga ushtria e kuqe sovjetike në vitin 1945, shënohet që prej vitit 2005 si dita e kujtimit të Holokaustit.