Përmbytjet katastrofike në Libi, të paktën 10 mijë persona të zhdukur

Publikuar më: 12/9/2023, ora 17:02

Përmbytjet katastrofike në Libi, të paktën 10 mijë persona të zhdukur

Publikuar më: 12/9/2023, ora 17:02

Pas Greqisë, stuhia Daniel gjunjëzon Libinë duke shkaktuar përmbytje katastrofike. Bilanci i viktimave është dramatik, me rreth 2 mijë persona të vdekur dhe mbi 10 mijë të tjerë qe besohet të jenë zhdukur sipas Kryqit të Kuq. Sipas qeverisë me bazë në Bengazi në lindje të vendit, vetëm në qytetin e Dernas, që ka përjetuar shkatërrimin më të madh, të paktën 6 mijë persona rezultojnë të humbur.

Përmbytjet katastrofike në Libi, të paktën 10 mijë persona të zhdukur

Publikuar më: 12/9/2023, ora 17:02

Pas Greqisë, stuhia Daniel gjunjëzon Libinë duke shkaktuar përmbytje katastrofike. Bilanci i viktimave është dramatik, me rreth 2 mijë persona të vdekur dhe mbi 10 mijë të tjerë qe besohet të jenë zhdukur sipas Kryqit të Kuq. Sipas qeverisë me bazë në Bengazi në lindje të vendit, vetëm në qytetin e Dernas, që ka përjetuar shkatërrimin më të madh, të paktën 6 mijë persona rezultojnë të humbur.