Përplasjet pas Berlinit / Rama: Ramushi gënjeu, Haradinaj: thashë të vërtetën

Qëllimi ishte të promovonte stabilitet në rajonin e Ballkanit Perëndimor, por Samiti i Berlinit i trazoi edhe më tej ujërat duke përplasur madje edhe kryeministrat e Shqipërisë dhe Kkosovës. Edi Rama nuk e kapërdiu dot deklaratën e Ramush Hardinajt pas bisedimeve me Merkel e Macron, se Presidenti Hashim Thaçi dhe Kryeministri shqiptar i kishin bërë më shumë presion se ndërkombëtarët për heqjen e tarifave ndaj produkte serbe.