”Pezullohet” vetingu në polici, Komisioni më parë do filtrojë efektivët e SHÇBA që do kontrollojnë nivelin bazë

Katër deputetë socialistë dhe një i opozitës parlamentare kanë kërkuar pezullimin e vetingut në polici deri në përfundimin e vlerësimit kalimtar të punonjësve të shërbimit për çështjet e brendshme dhe ankesat. Sipas projektligjit, i cili mban firmën edhe të kryetares së komisionit të sigurisë, Ermonela Felaj, diçka e tillë bëhet në mënyrë që Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit të fokusohet te vetingu i SHÇBA, strukturë që do të fusë në sitë më pas të gjithë efektivët e nivelit bazë në policinë e shtetit.