Plani francez në Kuvend, Maqedonia e Veriut mes integrimit dhe protestave

Publikuar më: 14/7/2022, ora 13:41

Plani francez në Kuvend, Maqedonia e Veriut mes integrimit dhe protestave

Publikuar më: 14/7/2022, ora 13:41

Ka nisur nën masa të rrepta sigurie seanca e Kuvendit në Maqedoninë e Veriut ku do të votohet për propozimin francez i cili do të hapte rrugën për integrimin për vendin, por edhe për Shqipërinë. Opozita ka deklaruar votën kundër pasi sipas saj cenohet identiteti kombëtar, ndërkohë që mbështetësit e saj kanë dalë sërish në shesh. Për të ndjekur këtë seancë të rëndësishme ka shkuar në Shkup dhe presidentja e KE, Ursula Von Der Leyen e cila mbajti dhe një fjalim përpara deputetëve maqedonas. Më shumë detaje për këto zhvillime sjell gazetari Xhevahir Qardaku.

Plani francez në Kuvend, Maqedonia e Veriut mes integrimit dhe protestave

Publikuar më: 14/7/2022, ora 13:41

Ka nisur nën masa të rrepta sigurie seanca e Kuvendit në Maqedoninë e Veriut ku do të votohet për propozimin francez i cili do të hapte rrugën për integrimin për vendin, por edhe për Shqipërinë. Opozita ka deklaruar votën kundër pasi sipas saj cenohet identiteti kombëtar, ndërkohë që mbështetësit e saj kanë dalë sërish në shesh. Për të ndjekur këtë seancë të rëndësishme ka shkuar në Shkup dhe presidentja e KE, Ursula Von Der Leyen e cila mbajti dhe një fjalim përpara deputetëve maqedonas. Më shumë detaje për këto zhvillime sjell gazetari Xhevahir Qardaku.