Plani i SHBA për të luftuar korrupsionin, analistët: Mesazh paralajmërues për shumë individë

Shtëpia e Bardhë e shpalli luftën kundër korrupsionit si një përparësi themelore e interesave të sigurisë kombëtare nga Shtëpia e Bardhë.

Përmes një memorandumi të publikuar edhe nga ambasadorja në Shqipëri, Yuri Kim, presidenti Biden thotë se administrata amerikane do të udhëheqë përpjekjet për të nxitur një qeverisje të mirë, transparencë ne sistemet financiare të SHBA-së dhe ato globale, si dhe për të parandaluar korrupsionin brenda dhe jashtë vendit.