Plani për daljen nga izolimi, britanikët shpresojnë për një verë të këndshme

Britanikët mbështesin planin e ngadaltë dhe të kujdesshëm të qeverisë për daljen nga izolimi i fortë, i vendosur për të luftuar përhapjen e Covid-19.

Kryeministri, Boris Johnson, i vendosur nën presion për të mundësuar lirinë e miliona qytetarëve të bllokuar në shtëpi dhe për t’i ofruar shpresë bizneseve të goditura rëndë, tha se faza e parë e zbutjes së kufizimeve do të mundësojë rikthimin e nxënësve në shkolla.

Në planin 5-javor me 4 faza të ndryshme përfshihet rikthimi i kontakteve sociale, rihapja e bareve dhe restoranteve si dhe e bizneseve të tjera. Kjo iu jep shpresë britanikëve për një stinë verore të mirë dhe pa praninë e Covid-19.