Plani rrëqethës, terapia intensive s’do jetë për të gjithë, Suedia përgatitet për më të keqen

Suedia ishte mes vendeve të pakta në botë që refuzoi të izolonte popullsinë e saj për frenimin e pandemisë së koronavirusit, duke ia lënë në dorë ndërgjegjjes së qytetarëve zbatimin e udhëzimeve. Por duket se strategjia do të rezultojë fatale, e vendi po përgatitet për më të keqen. Në mungesë të hapësirës dhe shtretërve të nevojshëm ne terapitë intensive, po vleresohet trajtimi prioritar i pacienteve. Mbi bazë të një dokumenti që citohet nga gazeta më e madhe në vend, Aftonbladet, spitali universitar Karolinska iu kërkon qendrave të tjera shëndetësore të mos iu ofrojnë kujdes intensiv qyetarëve mbi 80 vjeç, e njëjta gjë vlen edhe për ata mes moshës 70 dhe 80 vjeçare që kanë të paktën një sëmundje kronike, pulomonare, zemre apo veshkash.