“Plazhe 100% publike”. Deputetja Açka dhe Nisma Thurje depozitojnë draftin në Kuvend

Publikuar më: 13/9/2022, ora 16:36

“Plazhe 100% publike”. Deputetja Açka dhe Nisma Thurje depozitojnë draftin në Kuvend

Publikuar më: 13/9/2022, ora 16:36

Deputetja e Partisë Demokratike, Flutura Açka, së bashku me përfaqësues të Nismës Thurje depozituan në kuvend projektligjin që pengon privatizimin e plazheve. Nisma, e cila është firmosur edhe nga 10 mijë qytetarë synon kthimin e plazheve 100% publike. “Mendoj se kjo është një nismë që do t’u kthejë dinjitetin plazheve publike dhe do t’u kthejë shqiptarëve pronën e tyre. Kjo është nisur nga përvoja e vendeve europiane, ju sjell shembullin e Holandës ku nuk ka 1 metër katror plazh privat. Është rregulluar në mënyrë të atillë që edhe shteti të fitojë, edhe privati të fitojë”, tha Açka.

“Plazhe 100% publike”. Deputetja Açka dhe Nisma Thurje depozitojnë draftin në Kuvend

Publikuar më: 13/9/2022, ora 16:36

Deputetja e Partisë Demokratike, Flutura Açka, së bashku me përfaqësues të Nismës Thurje depozituan në kuvend projektligjin që pengon privatizimin e plazheve. Nisma, e cila është firmosur edhe nga 10 mijë qytetarë synon kthimin e plazheve 100% publike. “Mendoj se kjo është një nismë që do t’u kthejë dinjitetin plazheve publike dhe do t’u kthejë shqiptarëve pronën e tyre. Kjo është nisur nga përvoja e vendeve europiane, ju sjell shembullin e Holandës ku nuk ka 1 metër katror plazh privat. Është rregulluar në mënyrë të atillë që edhe shteti të fitojë, edhe privati të fitojë”, tha Açka.