“Po planifikonim pushimet, por tani jemi gati të luftojmë”. Banorët tregojnë për A2 CNN jetën në Lviv

Publikuar më: 3/3/2022, ora 11:15

“Po planifikonim pushimet, por tani jemi gati të luftojmë”. Banorët tregojnë për A2 CNN jetën në Lviv

Publikuar më: 3/3/2022, ora 11:15

Edhe pse lufta nuk e ka goditur ende si Kievin, Kharkivin, apo qytete të tjera të Ukrainës, Lviv mbetet një pikë strategjike për ushtrinë e Ukrainës, nga ku merret edhe pjesa më e madhe furnizimeve. Gazetari i A2 CNN, Jul Kasapi raporton se mediat nuk lejohen të filmojnë në të gjithë qytetin, por vetëm objekte civile dhe zona kulturore. Kjo, për të shmangur lokalizimin dhe bombardimin e tyre nga rusët. Banorë të qyteteve të tjera janë dyndur në Lviv, për të kaluar më pas në kufirin drjet Polonisë. Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuar, mbi 1 milionë persona kanë lënë Ukrainën deri tani, një javë pas nisjes se pushtimit rus, gjysma prej tyre të drejtuar në Poloni. Por pjesa më e madhe e qytetarëve të Lvivit vijojnë të jetojnë aty dhe nuk kanë ndërmend të largohen.

“Po planifikonim pushimet, por tani jemi gati të luftojmë”. Banorët tregojnë për A2 CNN jetën në Lviv

Publikuar më: 3/3/2022, ora 11:15

Edhe pse lufta nuk e ka goditur ende si Kievin, Kharkivin, apo qytete të tjera të Ukrainës, Lviv mbetet një pikë strategjike për ushtrinë e Ukrainës, nga ku merret edhe pjesa më e madhe furnizimeve. Gazetari i A2 CNN, Jul Kasapi raporton se mediat nuk lejohen të filmojnë në të gjithë qytetin, por vetëm objekte civile dhe zona kulturore. Kjo, për të shmangur lokalizimin dhe bombardimin e tyre nga rusët. Banorë të qyteteve të tjera janë dyndur në Lviv, për të kaluar më pas në kufirin drjet Polonisë. Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuar, mbi 1 milionë persona kanë lënë Ukrainën deri tani, një javë pas nisjes se pushtimit rus, gjysma prej tyre të drejtuar në Poloni. Por pjesa më e madhe e qytetarëve të Lvivit vijojnë të jetojnë aty dhe nuk kanë ndërmend të largohen.