Po sikur të gjithë ne të jetonim në Mars?

Publikuar më: 31/12/2019, ora 17:29

Po sikur të gjithë ne të jetonim në Mars?

Publikuar më: 31/12/2019, ora 17:29

“Logjika mund t’iu çojë nga A-ja tek Zh-ja, por imagjinata mund t’iu shpjerë kudo”, thoshte Albert Ajnshtajn. Dhe ne në këtë puntatë, kemi vendosur të ndryshojmë planet. Njerëzit në Tokë flasin shumë për kolonizimin e Marsit. Imagjinoni sikur të ketë ndodhur tashmë dhe njerëzit e parë të jenë vendosur në Planetin e Kuq? Si do të dukej jeta në Mars? A do të ishim në gjendje të jetonim në sipërfaqe, apo do të duhej të fshiheshim nën tokë për shkak të rrezatimeve diellore ndaj të cilave Marsi është i ekspozuar? Dhe pyetja më e rëndësishme, a do të ishim në gjendje ta kthenim atë në një tokë të dytë?

Po sikur të gjithë ne të jetonim në Mars?

Publikuar më: 31/12/2019, ora 17:29

“Logjika mund t’iu çojë nga A-ja tek Zh-ja, por imagjinata mund t’iu shpjerë kudo”, thoshte Albert Ajnshtajn. Dhe ne në këtë puntatë, kemi vendosur të ndryshojmë planet. Njerëzit në Tokë flasin shumë për kolonizimin e Marsit. Imagjinoni sikur të ketë ndodhur tashmë dhe njerëzit e parë të jenë vendosur në Planetin e Kuq? Si do të dukej jeta në Mars? A do të ishim në gjendje të jetonim në sipërfaqe, apo do të duhej të fshiheshim nën tokë për shkak të rrezatimeve diellore ndaj të cilave Marsi është i ekspozuar? Dhe pyetja më e rëndësishme, a do të ishim në gjendje ta kthenim atë në një tokë të dytë?