Polanski padit Akademinë e çmimeve “Oscar”

Roman Polanski padit Akademinë e çmimeve “Oscar”, pas përjashtimit në vitin 2018. Regjisori i filmit “Pianisti” u përjashtua nga trupa e akademisë, së bashku me Bill Cosby-n në maj të vitit të shkuar, lidhur me akuzat për ngacmime të rënda seksuale edhe kundrejt të miturave.

Përfaqësuesi i tij ligjor sqaroi se Polanski është përjashtuar pa asnjë paralajmërim dhe pa asnjë mundësi për t’u përgjigjur. Vetë Akademia e çmimeve “Oscar”, në një reagim zyrtar, tha se vendimi për përjashtimin e tyre ishte i drejtë.

Shkarkoni aplikacionin e A2 CNN