Politikanët jetojnë më shumë se votuesit…

Publikuar më: 1/7/2022, ora 09:01

Politikanët jetojnë më shumë se votuesit…

Publikuar më: 1/7/2022, ora 09:01

Një studim i Universitetit të Oxfordit i publikuar këto ditë ka nxjerrë se politikanët jetojnë më gjatë se pjesa tjetër e popullsisë. Studimi është kryer në 11 vende të ndryshme të botës dhe ka marrë në konsideratë jetëgjatësinë e 57,561 politikanëve të ndryshëm, duke vënë në pah se jetët e tyre ishin ndjeshëm më të gjata se ato të elektoratit që i ka votuar. Endri Shabani, i ftuar në Dita Jonë për të folur më shumë mbi pabarazinë midis qeveritarëve dhe të qeverisurve.

Politikanët jetojnë më shumë se votuesit…

Publikuar më: 1/7/2022, ora 09:01

Një studim i Universitetit të Oxfordit i publikuar këto ditë ka nxjerrë se politikanët jetojnë më gjatë se pjesa tjetër e popullsisë. Studimi është kryer në 11 vende të ndryshme të botës dhe ka marrë në konsideratë jetëgjatësinë e 57,561 politikanëve të ndryshëm, duke vënë në pah se jetët e tyre ishin ndjeshëm më të gjata se ato të elektoratit që i ka votuar. Endri Shabani, i ftuar në Dita Jonë për të folur më shumë mbi pabarazinë midis qeveritarëve dhe të qeverisurve.