Prag Krishtlindjesh, Santa nis udhëtimin rreth botës

Është momenti më i shumëpritur i vitit për fëmijë në mbarë globin. Krishtlindjet janë vetëm disa orë larg dhe Santa Klaus nuk mund të humbasë më shumë kohë.
Ai u nis nga shtëpia e tij në Arktik, në udhëtimin vjetor rreth botës për t’i shpërndarë fëmijëve dhuratat e Krishtlindjeve.
Fëmijë e të rritur u mblodhën pranë rezidencës zyrtare të Babagjyshit në qytezën e Rovaniemi në Finlandë, për të dëgjuar këngë festive dhe fjalë të mençura nga Santa Klausi, ndërsa bëheshin përgatitjet e fundit.
“Santa iu drejtua turmës në gjuhën finlandeze dhe angleze. Përgatitjet kanë përfunduar dhe është koha për të gëzuar njerëzit rreth botës. Shpresoj të kaloni Krishtlindje të paqta e të bukura, me miq e familjarë. Gjithashtu mos harroni të bëheni shok me personat e vetmuar” deklaroi Babagjyshi zyrtar.
Më pas nisi etapën e parë të udhëtimit të tij në Polin e veriut, ku do të furnizohet me dhurata. Babagjyshi do të grumbullojë më pas pjesën tjetër të drerëve për të nisur udhëtimin e gjatë , për tu sjellë gëzim fëmijëve rreth botës.