Pritshmëri pa investuar, ekspertët: S’ka arsim cilësor në kushte të një nënfinancimi publik

Publikuar më: 12/9/2022, ora 14:46

Pritshmëri pa investuar, ekspertët: S’ka arsim cilësor në kushte të një nënfinancimi publik

Publikuar më: 12/9/2022, ora 14:46

Nga infrastrukturë moderne e internet në 100% të shkollave, te laboratorët teknologjikë në të gjitha klasat. Reduktim i braktisjes së arsimit të detyrueshëm, përmirësimi i kurrikulave, promovimi dhe mbështetja e ekselencës e forcimi i arsimit profesional.Janë këto disa nga ambiciet e shtuara të qeverisë dhe Ministrisë së Arsimit këtë vit të ri shkollor. Por, sa të mundshme janë këto pritshmëri për t’u realizuar, në kushtet e një nënfinancimi publik?

Pritshmëri pa investuar, ekspertët: S’ka arsim cilësor në kushte të një nënfinancimi publik

Publikuar më: 12/9/2022, ora 14:46

Nga infrastrukturë moderne e internet në 100% të shkollave, te laboratorët teknologjikë në të gjitha klasat. Reduktim i braktisjes së arsimit të detyrueshëm, përmirësimi i kurrikulave, promovimi dhe mbështetja e ekselencës e forcimi i arsimit profesional.Janë këto disa nga ambiciet e shtuara të qeverisë dhe Ministrisë së Arsimit këtë vit të ri shkollor. Por, sa të mundshme janë këto pritshmëri për t’u realizuar, në kushtet e një nënfinancimi publik?