Problemet e fermerëve, prodhimit dhe tregut

Kriza e koronavirusit ka prekur edhe sektorin e bujqësisë. Veçanërisht në javët e para të karantinës, kufizimet në lëvizje penguan fermerët të merreshin me prodhimin dhe ta çonin atë pranë pikave të grumbullimit. Të detyruar në disa raste edhe t’i hidhnin poshtë produktet. Ndërsa në tregje çmimet për konsumatorët u rritën ndjeshëm, të ndikuara edhe nga kërkesa e lartë. Por, si paraqitet sot situata? Si është gjendja e fermerëve dhe prodhimit bujqësor?

Të ftuar: Bledi Çuçi, ministër i Bujqësisë
Agim Rrapaj, kreu i Shoqatës të Agrobiznesit Shqiptar
Ilir Pilku, ekspert për bujqësinë.

  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, RENEA ekzekuton 71-vjeçarin Lefter Zhidru
  • LAJMI I FUNDIT | 71-vjeçari kishte qëlluar më parë në drejtim të forcave të policisë
  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, nga të shtënat me armë zjarri u plagosën dy kalimtarë të rastit
  • LAJMI I FUNDIT | 71-vjeçari Lefter Zhidru ishte ngujuar në shtëpinë e tij prej disa orësh
  • LAJMI I FUNDIT | Lefter Zhidru u vra pas 5 orësh qëndrimi në banesë