Procesi i fiskalizimit, bizneset të papërgatitura përballë rritjes së kostove

Përditësuar më: 12/11/2021, ora 09:58

Procesi i fiskalizimit, bizneset të papërgatitura përballë rritjes së kostove

Përditësuar më: 12/11/2021, ora 09:58

Përballë kostove në rritje dhe frikës nga gjobat, biznesi i vogël kërkon shtyrjen e afateve të fiskalizimit. Përfaqësuesit e Shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm kanë shprehur shqetësimin se rrezikohet mbyllja e mijëra bizneseve të vogla. Prej 1 shtatorit, ka nisur faza finale e fiskalizimit, teksa në dhjetë muajt e parë të vitit janë regjistruar mbi 43 000 tatim pagues, si dhe janë lëshuar rreth 70 milionë fatura. Por, si shihet ky proces, që për disa vjen me kosto shtesë financiare e për disa është shumë modern e i vështirë për t’u përdorur? Pedagogu i ekonomisë, njëkohësisht kryetari i Institutit të Kontabilisteve të Miratuar të Shqipërisë, Sotiraq Dhamo.

Procesi i fiskalizimit, bizneset të papërgatitura përballë rritjes së kostove

Përditësuar më: 12/11/2021, ora 09:58

Përballë kostove në rritje dhe frikës nga gjobat, biznesi i vogël kërkon shtyrjen e afateve të fiskalizimit. Përfaqësuesit e Shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm kanë shprehur shqetësimin se rrezikohet mbyllja e mijëra bizneseve të vogla. Prej 1 shtatorit, ka nisur faza finale e fiskalizimit, teksa në dhjetë muajt e parë të vitit janë regjistruar mbi 43 000 tatim pagues, si dhe janë lëshuar rreth 70 milionë fatura. Por, si shihet ky proces, që për disa vjen me kosto shtesë financiare e për disa është shumë modern e i vështirë për t’u përdorur? Pedagogu i ekonomisë, njëkohësisht kryetari i Institutit të Kontabilisteve të Miratuar të Shqipërisë, Sotiraq Dhamo.