Procesi i vetting-ut, Calavera: Shpejt kalojmë kandidatët për Gjykatën e Lartë dhe Kushtetuese – A2

Procesi i vetting-ut, Calavera: Shpejt kalojmë kandidatët për Gjykatën e Lartë dhe Kushtetuese

Shefja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, Genoveva Ruiz Calavera, tha nga Podgorica në mikrofonin e A2 CNN, se procesi i vetting-ut po ecën në drejtimin e duhur. “Unë mendoj se vetting-u po ecën në rrugën e duhur. Tashmë kemi kaluar në vetting 200 gjyqtarë dhe prokurorë. Ka qenë një proces transparent që është transmetuar nga televizionet dhe ka qenë i hapur, që të gjithë qytetarët e Shqipërisë të kuptonin si po ecte procesi. Ende kemi shumë punë për të bërë, pasi jemi ende në fazat fillestare të procesit. Por deri tani jemi në drejtimin e duhur dhe është shumë e rëndësishme për Shqipërinë që të vazhdojë ta mbështesë këtë proces që është thelbësor për të gjithë reformën në drejtësi”.