Prodhimi i energjisë, prurjet e pakta të reshjeve, të pafavorshme këtë vit

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:11

Prodhimi i energjisë, prurjet e pakta të reshjeve, të pafavorshme këtë vit

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:11

Shqipëria do të duhet të përballet me një vit jo të favorshëm hidrik, në një kohë kur duhet të përballet me një situatë të jashtëzakonshme në sektorin energjetik. Reshjet e bollshme të shiut në fund të Dhjetorit, nuk arritën të kompensojnë thatësirën e gjatë të verës dhe vjeshtës, duke ndikuar në një furnizim mesatar të kaskadës së Drinit, gjeneruesit kryesor të energjisë elektrike në vend.

Prodhimi i energjisë, prurjet e pakta të reshjeve, të pafavorshme këtë vit

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:11

Shqipëria do të duhet të përballet me një vit jo të favorshëm hidrik, në një kohë kur duhet të përballet me një situatë të jashtëzakonshme në sektorin energjetik. Reshjet e bollshme të shiut në fund të Dhjetorit, nuk arritën të kompensojnë thatësirën e gjatë të verës dhe vjeshtës, duke ndikuar në një furnizim mesatar të kaskadës së Drinit, gjeneruesit kryesor të energjisë elektrike në vend.