Projeksioni i INSTAT: Popullsia drejt tkurrjes dhe plakjes – A2

Projeksioni i INSTAT: Popullsia drejt tkurrjes dhe plakjes

Popullsia e Shqipërisë do të tkurret dhe do të plaket. Janë këto projeksionet e reja të popullsisë për periudhën 2019-2031, të publikuara nga Instituti i Statistikave.

Sipas të dhënave të INSTAT, popullsia e Shqipërisë në vitin 2031 llogaritet të jetë rreth 2.7 milionë banorë sipas projeksioneve normale dhe më pak se 2.6 milionë banorë sipas skenarit pesimist. Ky numër është rreth 36 mijë banorë më pak krahasuar me numrin e popullsisë në Projeksionet e Popullsisë 2011 – 2031.

Shkarkoni aplikacionin e A2