Projekti Veliera, nisin punimet nën monitorimin e arkeologëve – A2

Projekti Veliera, nisin punimet nën monitorimin e arkeologëve

A2 CNN ka rrugëtuar drejt Durrësit, në sheshin e punimeve për projektin Veliera, që është një investim i Bashkisë, i mbështetur nga qeveria shqiptare. Veliera është projektuar për të ndërtuar një shesh të ri përballë kullës veneciane dhe hyrjes së portit të Durrësit, me sipërfaqe 12 mijë metra katrorë dhe një kosto prej më shumë se 5 milionë euro.

Punimet për këtë projekt nisin në fillim të vitit të shkuar, dhe nga gërmimet për zbatimin e projektit nxorën në dritë objekte arkeologjike që datojnë që nga shekulli i 4-t para erës sonë si dhe konakun e Princ Vidit.