Protestë pranë serave, fermerët: Ky sezon dështoi, na kompensoni humbjet dhe rrisni subvencionet

Publikuar më: 19/10/2021, ora 20:17

Protestë pranë serave, fermerët: Ky sezon dështoi, na kompensoni humbjet dhe rrisni subvencionet

Publikuar më: 19/10/2021, ora 20:17

Fermerët e fshatit Samaticë kanë nisur protestat pas thirrjeve të vazhdueshme ndaj autoriteteve qeverisëse. Bima e domates nuk dha prodhimin e parashikuar, duke detyruar fermerët të pastrojnë serat e tyre përpara kohe. Fajin ja lënë farërave, të cilat thonë se janë jashtë standardeve. Nga ky dështim, kërkojnë kompensimin e humbjeve si dhe rritjen e fondit për skemat kombëtare në këtë sektor.

Protestë pranë serave, fermerët: Ky sezon dështoi, na kompensoni humbjet dhe rrisni subvencionet

Publikuar më: 19/10/2021, ora 20:17

Fermerët e fshatit Samaticë kanë nisur protestat pas thirrjeve të vazhdueshme ndaj autoriteteve qeverisëse. Bima e domates nuk dha prodhimin e parashikuar, duke detyruar fermerët të pastrojnë serat e tyre përpara kohe. Fajin ja lënë farërave, të cilat thonë se janë jashtë standardeve. Nga ky dështim, kërkojnë kompensimin e humbjeve si dhe rritjen e fondit për skemat kombëtare në këtë sektor.