Protestues me fanella të Kombëtares, Brazili në kaos nga mbështetësit e Bolsonaros

Publikuar më: 9/1/2023, ora 12:59

Protestues me fanella të Kombëtares, Brazili në kaos nga mbështetësit e Bolsonaros

Publikuar më: 9/1/2023, ora 12:59

Dhunë, kaos, institucione qeveritare nën sulm! Janë pamjet që erdhën nga Brazili këtë fundjavë, e që risollën në kujtesë mësymjen e Kongresit amerikan dy vite më parë. Historia është e njëjtë; mbështetës të ish-presidentit të djathtë Jair Bolsonaro, të cilët nuk e pranojnë humbjen e tij përballë Lula Da Silva sulmuan Kongresin dhe Gjykatën e Lartë duke rrethuar gjithashtu pallatin presidencial.

Protestues me fanella të Kombëtares, Brazili në kaos nga mbështetësit e Bolsonaros

Publikuar më: 9/1/2023, ora 12:59

Dhunë, kaos, institucione qeveritare nën sulm! Janë pamjet që erdhën nga Brazili këtë fundjavë, e që risollën në kujtesë mësymjen e Kongresit amerikan dy vite më parë. Historia është e njëjtë; mbështetës të ish-presidentit të djathtë Jair Bolsonaro, të cilët nuk e pranojnë humbjen e tij përballë Lula Da Silva sulmuan Kongresin dhe Gjykatën e Lartë duke rrethuar gjithashtu pallatin presidencial.