Pse Bordi i Transparencës rriti çmimin e karburanteve?

Publikuar më: 18/1/2023, ora 21:31

Pse Bordi i Transparencës rriti çmimin e karburanteve?

Publikuar më: 18/1/2023, ora 21:31

Ndërsa pak muaj më parë, Europa po dridhej nga rreziku i një krize energjetike dhe rritja e ndjeshme e çmimeve të naftës dhe energjisë në bursa, tani duket se rreziku ka kaluar. Dimri i ngrohtë, por edhe krijimi i rezervave të konsiderueshme të hidrokarbureve nga shtetet europiane kanë bërë që ndikimi i luftës në Ukrainë, reflektuar kryesisht tek furnizimi me gaz, të jetë më i zbehtë. Ilir Bejtja, zëvendësministër i Infrastrukturës dhe Energjisë, u shpreh se kriza ende nuk ka kaluar, ndërsa rritja e çmimit së fundi ka ardhur si pasojë e rritjes së këtyre produkteve në tregjet ndërkombëtare.

Pse Bordi i Transparencës rriti çmimin e karburanteve?

Publikuar më: 18/1/2023, ora 21:31

Ndërsa pak muaj më parë, Europa po dridhej nga rreziku i një krize energjetike dhe rritja e ndjeshme e çmimeve të naftës dhe energjisë në bursa, tani duket se rreziku ka kaluar. Dimri i ngrohtë, por edhe krijimi i rezervave të konsiderueshme të hidrokarbureve nga shtetet europiane kanë bërë që ndikimi i luftës në Ukrainë, reflektuar kryesisht tek furnizimi me gaz, të jetë më i zbehtë. Ilir Bejtja, zëvendësministër i Infrastrukturës dhe Energjisë, u shpreh se kriza ende nuk ka kaluar, ndërsa rritja e çmimit së fundi ka ardhur si pasojë e rritjes së këtyre produkteve në tregjet ndërkombëtare.