Pse është i nevojshëm fiskalizimi dhe a do të paguajë më shumë biznesi?

Hyrja në fuqi e fiskalizimit është caktuar data 1 shtator e vitit të ardhshëm për biznesin e madh dhe 1 janari 2021 për bizneset e vogla. Kjo është e disata herë që afati për hyrjen në fuqi të sistemit të ri të deklarimit ndryshon, çka tregon paqartësinë e vetë Ministrisë së Financave dhe administratës tatimore në zbatimin e këtij sistemi të ri, që ka ngjallur jo pak kritika dhe pakënaqësi tek biznesi dhe ekspertët.

Nga ana tjetër, Komisioni i Ekonomisë ka vendosur ditën e hënë të rrëzojë dekretin e Presidentit për kthimin e ligjit të Korporatës së Investimeve Shqiptare. Meta kishte kërkuar rishqyrtimin e ligjit më datë 9 Nëntor, pasi sipas tij nevoja për këtë shoqëri është e pajustifikuar dhe krijon premisa për cenimin e konkurrencës në treg.

Për këto dy tema të rëndësishme, i ftuar në A2 Business, Ilir Ciko, pedagog, ekspert për ekonominë.