Pse largohen shqiptarët jashtë vendit? – A2

Pse largohen shqiptarët jashtë vendit?

Emigracioni ka qenë një problem jo i vogël për shoqërinë dhe ekonominë shqiptare të vitit 2019. Për 11 muajt e parë të vitit 2019, numri i shqiptarëve që kanë dalë jashtë vendit është 9,4% më i madh se sa e njëjta periudhë e një vitit më parë. Vala e emigrimit vijon prej disa vitesh, me Gjermaninë, Italianë apo Britaninë e Madhe si destinacione kryesore.

Po cilat janë arsyet e këtij largimi? Në studion e A2 Business, Kastriot Sulkaj, drejtor i Institutit për Studime Ekonomike dhe Sociale