Pse qeveritë nuk e masin dot informalitetin? – A2

Pse qeveritë nuk e masin dot informalitetin?

Që prej korrikut, qeveria ka rinisur luftën kundër informalitetit. Një fushatë që për herë të parë startoi në shtatorin e 2015-s me fokusin te kuponi tatimor. I njëjti fokus është mbajtur edhe muajt e fundit gjatë kontrolleve që tatimorët kanë ushtruar në sektorët e turizmit, ndërtimit dhe hidrokarbureve, teksa vëmendja do të zhvendoset tashmë tek “call center”-at dhe fasonët, për kontrollin e pagave.
I ftuar: Eduart Gjokutaj, ekspert ekonomie.