Qëndrimi i OBSH: Koronavirusi ka origjinë natyrore, kemi prova konkrete

Koronavirusi i ri ka origjinë natyrore. Pohimi vjen nga Organizata Botërore e Shëndetësisë që hodhi poshtë pretendimet e qeverisë amerikane lidhur me prejardhjen e virusit pandemik, duke nënvizuar se ka prova konkrete që e konfirmojnë këtë. Kjo është kundërpërgjigjja zyrtare e OBSH-së ndaj presidentit amerikan, Donald Trump dhe sekretarit të shtetit, Mike Pompeo, të cilët pretendojnë se Covid-19 doli nga Instituti Kërkimor i Virologjisë në Wuhan të Kinës. “Nga të gjitha sekuencat që janë në dispozicion, dhe besoj se janë më shumë se 15 mijë sekuenca të plota gjenomi, tregojnë se virusi ka një origjinë natyrore”, tha Maria van Kerkhove, Drejtoreshë Teknike e Programit të Emergjencave në OBSH.