Qeveri e re vetëm më burra, gratë protestojnë në Afganistan për të drejtën e punës

Qeveria e re e talebanëve në Afganistan, pa asnjë dyshim, do të jetë islamike. Konfirmimin e bëri zëdhënësi Zabihullah Mujahid, i cili shpreson që diskutimet dhe konsultimet për formimin e ekzekutivit të përmbyllen mirë. “New York Times” shkruan se talebanët do të emërojnë liderin fetar, Haibatullah Akhundzada si autoritetet suprem i Afganistanit, një titull i ngjashëm me atë të liderit suprem të Iranit.