Qeveria, kërkesë bankave të japin kredi për biznesin

Qeveria i kërkon Bankës së Shqipërisë të shtyjë bankat në kreditimin e bizneseve. Sipas kryetarit të Komisionit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj, sistemi bankar duhet të financojë sipërmarrjen për të nxitur rritjen ekonomike, e cila është shtyrë sipas tij prej kapitalit të kompanive dhe jo prej kreditimit.