Rama: Raporti pasqyrë e sinqertë, anëtarësimi ende larg

Në fjalën e tij në Parlament ku po diskutohet progres-raporti i Komisionit Europian për Shqipërinë, Kryeministri Edi Rama tha se raporti është një pasqyrë e drejtë e asaj që ka arritur dhe duhet të bëjë vendi.

“Pa diskutim ky nuk është konfirmim i faktit se ne nuk kemi pretenduar se Shqipëria e ka arritur objektivin fundor, objektivi fundor lidhet me qëllimin e madh të anëtarësimit në Bashkimin Europian dhe ballafaqimin mes realitetit dhe momentit për anëtarësim, i cili është ende larg, ndërkohë që sot flasim për një fazë të ndërmjetme, që duhet çelur me zyrtarizmin e negociatave”, tha Rama.

  • LAJMI I FUNDIT | A2 sjell histori të reja nga shqiptarët e bllokuar në Siri
  • LAJMI I FUNDIT | A2 vjen me dëshmitë e familjarëve të grave dhe fëmijëve në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | A2 udhëtoi në shtëpinë e Osamës, vogëlushit që ndodhet në Al Hawl
  • LAJMI I FUNDIT | Pas reportazhit të A2, Osamën e njohu xhaxhai i tij që jeton në Gostivar