Raporti i KE: Politika e polarizuar, opozita la kuvendin

Raporti i Komisionit Europian vlerëson se Shqipëria ka bërë progres në agjendën e reformave integruese, por thekson se polarizimi i fortë vazhdoi në sferën politike.

“Veprimtaritë parlamentare u prekën nga një bojkot i zgjatur nga partitë e opozitës, të cilat hoqën dorë edhe mandatet e tyre parlamentare në shkurt 2019. Partitë e opozitës duhet të angazhohen në mënyrë konstruktive në institucionet demokratike”
Raporti i Komisionit Europian

Reforma në Drejtësi ka rezultuar të ketë bërë një progres të mirë në përgjithësi. Raporti njeh rezultatet e procesit të vetting-ut, por njësoj si një vit më parë, kërkon që të mos humbet kohë me ngritjen e trupave që do të gjykojnë korrupsionin, SPAK dhe BKH.

“Në vitin 2019 e në vijim, Shqipëria duhet të përparojë në procesin e rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, të përfundojë trupat e specializuara investigative për luftën ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe të konsolidojë institucionet e reja të drejtësisë”
Raporti i Komisionit Europian