Raporti i OSBE/ODIHR: U cenua siguria juridike, mos bëni zgjedhje pa të gjitha gjykatat funksionale – A2

Raporti i OSBE/ODIHR: U cenua siguria juridike, mos bëni zgjedhje pa të gjitha gjykatat funksionale

Përmbajtja e raportit të OSBE/ODIHR është një përforcim i deklaratës së kryevëzhgueses Audry Glover një ditë pas procesit të 30 qershorit. Në të theksohet se u cenua siguria juridike, synimi i institucioneve ishte thjeshta mbajtja e zgjedhjeve, por qytetarët nuk patën mundësi zgjedhjeje. Jepini fund presionit mbi administratën, garantoni zgjedhjen e lira e të fshehta të qytetarëve dhe mos bëni zgjedhje pa të gjitha gjykatat funksionale, janë rekomandimet prioritare.