“Referendum për lidershipin e partisë”, Nishani shpalos idenë e tij për demokratizimin e PD-së

Publikuar më: 5/11/2021, ora 22:01

“Referendum për lidershipin e partisë”, Nishani shpalos idenë e tij për demokratizimin e PD-së

Publikuar më: 5/11/2021, ora 22:01

Bujar Nishani deklaroi në “Intervistë” me Merita Haklajn se Kuvendi Kombëtar i Partisë Demokratike, përpos vendimeve që mund të marrë mbi statutin, “do të duhet që ta delegojë edhe më gjerë demokracinë në parti, ta delegojë te anëtarësia përmes parashikimit të organizimit të një referendumi, ku ndoshta të ratifikohen këto vendime të Kuvendit Kombëtar dhe mbi të gjitha, meqë dhe kryetari është zgjedhur me parimin “një anëtar, një votë”, që do të thotë referendum, të gjykojë edhe mbi lidershipin e Partisë Demokratike”.

“Referendum për lidershipin e partisë”, Nishani shpalos idenë e tij për demokratizimin e PD-së

Publikuar më: 5/11/2021, ora 22:01

Bujar Nishani deklaroi në “Intervistë” me Merita Haklajn se Kuvendi Kombëtar i Partisë Demokratike, përpos vendimeve që mund të marrë mbi statutin, “do të duhet që ta delegojë edhe më gjerë demokracinë në parti, ta delegojë te anëtarësia përmes parashikimit të organizimit të një referendumi, ku ndoshta të ratifikohen këto vendime të Kuvendit Kombëtar dhe mbi të gjitha, meqë dhe kryetari është zgjedhur me parimin “një anëtar, një votë”, që do të thotë referendum, të gjykojë edhe mbi lidershipin e Partisë Demokratike”.