Referendumet në rajonet e pushtuara, Rusia pretendon fitoren, Zelensky: Shkelje brutale e kartës së OKB

Publikuar më: 28/9/2022, ora 11:10

Referendumet në rajonet e pushtuara, Rusia pretendon fitoren, Zelensky: Shkelje brutale e kartës së OKB

Publikuar më: 28/9/2022, ora 11:10

Zyrtarët e instaluar nga Moska në territoret e pushtuara të Ukrainës, shpallën fitore nëreferendumet për bashkimin me Rusinë. Kjo i hap rrugën aneksimit të rajoneve duke e çuar luftën në një nivel të ri më të rrezikshëm. Zelensky i kërkoi OKB-së izolimin e Rusisë, ndërsa SHBA dhe Shqipëria kanë hartuar një draft-rezolutë për dënimin e referendumeve në Këshillin e Sigurimit.

Referendumet në rajonet e pushtuara, Rusia pretendon fitoren, Zelensky: Shkelje brutale e kartës së OKB

Publikuar më: 28/9/2022, ora 11:10

Zyrtarët e instaluar nga Moska në territoret e pushtuara të Ukrainës, shpallën fitore nëreferendumet për bashkimin me Rusinë. Kjo i hap rrugën aneksimit të rajoneve duke e çuar luftën në një nivel të ri më të rrezikshëm. Zelensky i kërkoi OKB-së izolimin e Rusisë, ndërsa SHBA dhe Shqipëria kanë hartuar një draft-rezolutë për dënimin e referendumeve në Këshillin e Sigurimit.