Reforma territoriale, Çupi: Synimi është t’u kthejmë qytetarëve pushtetin vendor

Publikuar më: 21/6/2022, ora 20:21

Reforma territoriale, Çupi: Synimi është t’u kthejmë qytetarëve pushtetin vendor

Publikuar më: 21/6/2022, ora 20:21

Komisioni i Posaçëm i Reformës Territoriale nisi nga puna javën e shkuar dhe deri në fund të korrikut energjia e politikes duket se do të jetë e përqendruar atje, si edhe te komisioni i reformës zgjedhore. Të konstituar me vonesë, edhe pse kishte muaj që ishin miratuar, puna e dy komisioneve duket se nuk do të jetë e lehtë edhe për shkak të objektivit të ndryshëm që mazhoranca dhe opozita kanë në këtë drejtim. Reforma territoriale u miratua në vitin 2014 dhe opozita e asaj kohe e bojkotoi. Vendi është i ndarë në 61 bashki, ndërsa nuk ekzistojnë më Komunat. Por, a i ka shërbyer kjo ndarje qytetarëve apo politikës deri më sot? Çfarë pritet të ndryshoje dhe a do të jetë fokusi te llogaritë elektorale? A do të ketë konsensus mes palëve apo reforma do të jetë e njëanshme ose do të dështojë? Për këtë çështje u diskutua mbrëmjen e së martës në Debat nga Alba Alishani në A2 CNN.

Reforma territoriale, Çupi: Synimi është t’u kthejmë qytetarëve pushtetin vendor

Publikuar më: 21/6/2022, ora 20:21

Komisioni i Posaçëm i Reformës Territoriale nisi nga puna javën e shkuar dhe deri në fund të korrikut energjia e politikes duket se do të jetë e përqendruar atje, si edhe te komisioni i reformës zgjedhore. Të konstituar me vonesë, edhe pse kishte muaj që ishin miratuar, puna e dy komisioneve duket se nuk do të jetë e lehtë edhe për shkak të objektivit të ndryshëm që mazhoranca dhe opozita kanë në këtë drejtim. Reforma territoriale u miratua në vitin 2014 dhe opozita e asaj kohe e bojkotoi. Vendi është i ndarë në 61 bashki, ndërsa nuk ekzistojnë më Komunat. Por, a i ka shërbyer kjo ndarje qytetarëve apo politikës deri më sot? Çfarë pritet të ndryshoje dhe a do të jetë fokusi te llogaritë elektorale? A do të ketë konsensus mes palëve apo reforma do të jetë e njëanshme ose do të dështojë? Për këtë çështje u diskutua mbrëmjen e së martës në Debat nga Alba Alishani në A2 CNN.